„Писма до сина ми ЧОЧО“ – задочна среща с Петър Попйорданов

Стара Загора Лайф

18-05-2014, 12:24

Снимка:

Интернет

Автор:

Starazagorautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Почина актьорът Чочо Попйорданов

„Златната липа“ отново в Стара Загора догодина!

Бащата на култовия ни актьор ще представи книгата си на Златна липа 2014

И тази година събитийният календар, допълващ кино афиша на второто издание на Международния филмов фестивал „Златната липа“, е впечатляващ и обещаващ вълнуващи срещи в града на липите с таланта и духа на личности, оставили следа в българското изкуство.

Едно от събитията, включени в съпътстващата програма на кино форума, което определено заслужава внимание, е представянето на книгата-изповед за живота и творчството на един от младото поколение български актьор Петър Попйорданов – ЧОЧО, който ни напусна неочаквано преди една година. Книгата е написана от баща му Иван Попйорданов – един от изявените родни интелектуалци.

Той ще се представи пред публиката не като автор, а като човек, който иска само да ни върне своя син. "Имам нужда да говоря с него и ще продължа да му пиша, защото знам, че след всяко писмо ще получавам съобщението: „Писмото беше изпратено успешно“, споделя бащата на актьора.

„Писма до сина ми Чочо“ не е биографична книга, а по-скоро представлява задочен разговор на бащата с изгубения му единствен син, недовършени разкази, снимки, истории с отворен край, очакващи отговор. Чочо "говори" от страниците чрез гласовете на различни хора, със собствените си думи от публикации и интервюта.

Чочо остава в историята на родното кино и театър не само като един от най-талантливите, но и като един от най-позитивните актьори. „Писма до сина ми Чочо“ е една чиста и светла книга, която въпреки всичко звучи оптимистично.

Задочната среща с обичания български актьор Петър Попйорданов – Чочо ще бъде на 1 юни 2014 г. в Историческия музей – Лапидариум в Стара Загора. Събитието е част от съпъстващата културна програма в рамките на Международния филмов фестивал „Златната липа 2014“.

Изгубихме любимия ни актьор на 5 май миналата година, след нелеп инцидент. Той почина само на 47 години, вследствие на черепно-мозъчна травма с недостатъчност на мозъчния ствол, причинена при падане от 2 метра височина.