Нина Найденова награди шампионите в националното състезание по стрийт фитнес

Над 40 състезатели мериха сили повече от 4 часа в надпреварата под мотото "Да - на спорта, не - на дрогата"

Нина Найденова, кандидат за евродепутат от Алтернатива за българско възраждане аплодира и награди шампионите в националното стрийт фитнес състезание, провело се днес в парк "Георги Кондолов", район "Южен".

Акцията под мотото "Да - на спорта, не - на дрогата" събра над 40 активни състезатели и близо 1000 души публика. Надпреварата продължи при абсолютен феърплей повече от четири часа. Организацията на състезанието е дело на АБВ с лидер Георги Първанов (президент на Република България 2002 – 2012 г.) и спортуващи младежи, които ясно и категорично подкрепят и защитават спорта.

С това събитие искаме да провокираме младежите в България да не прибягват към употребата на наркотични вещества, а да се занимават с нещо градивно и полезно, подчерта Нина Найденова.

Състезанието се проведе в свободен стил (FREESTYLE). Всеки един от участниците разполагаше с право на едно съчетание на територията на цялата площадка.

Шампион в категория до 61 килограма стана Виктор Каменов, следван от Радостин Колев и Георги Димитров. В групата до 70 килограма най-атрактивен бе Ангел Доганов с подгласници Ангел Делчев и Жоро Михайлов. Тежката категория бе оглавена много оспорвано от Пламен Атанасов, следван от Пламен Тодоров и Иван Велинов.

Нина Найденова благодари на всички за спортсменския дух и пожела в най-скоро време този спорт да има своята национална асоциация.