Затворници търгуват с вещите на Шатката и Хосе

Предприемчиви пандизчии са сложили на тезгяха вещите на избягалите затворници

Пандизчии, които са имали достъп до килиите на Шатката и Хосе, са се докопали до вещите им и са завъртели печеливш бизнес с тях. Лишен от свобода откупил срещу 6 кутии цигари парфюма на свидетеля срещу пернишките килъри Николай Николов. Именно тютюневото изделие, както и кафето, са заместили паричните знаци в пандиза, които са забранени. 

Затворникът Светльо, който бегълците приспали с лекарство за шизофреници „Лепонекс”, за да избягат спокойно, пък свил храната на Шатката, разкриха източници от зандана. Веднага щом се свестил от превишената доза от медикамента, той изпразнил шкафа на Николов, като си напълнил почти цяла торба с луканка, шпек салам и всякакви други продукти, оставени от беглеца.

Дрехите и обувките на бегълците също се харчат като топъл хляб в зандана, разкриха още източниците ни в раирани костюми. Анцузите и маратонките на Шатката се продали срещу 3-4 кутии цигари, което минава за сравнително евтино. Някои от затворниците пък си купуват от вещите на Шатката и Хосе само за да имат спомен от тях. “Това е като Берлинската стена - когато я бутнаха, всеки си взе камъче за спомен, ние пък си взимаме нещо от Кольо и Хосе. Браво на момчетата, показаха слабостите на системата, натриха носовете на началниците, които са се оплели в измами и далавери. Лошото е, че пак уволниха дребните играчи... Нагоре трябваше да уволняват”, споделя пандизчия, запознат с “игрите” зад решетките.