Разпознават по пиърсинг трупа на Валя

Близките на медицинска сестра Валя Иванова бяха извикани спешно тази вечер да разпознаят трупа, изхвърлен от морето. Той е силно разложен. Ако е на Валя, трябва да има татуировка на пеперуда и пиърсинг на устната. Приятелят на Валя - Валентин, който е полицай, е повикан във Второ РПУ, за да разпознае трупа по снимки, направени от МВР.
Красавицата е в неизвестност от 15 април. Тогава тя взела такси от родния си дом в квартал "Лозово", след което накарала шофьора да я откара към входа на морската градина и се стопила в тъмнината към мостика.
Полицаите видели на записа от камерите как Валя отива към моста и не се връща обратно. Затова бяха категорични във версията, че медицинската сестра се е самоубила, още повече че в рода и има подобни случаи. Бабата на Валя и неин чичо преди години се обесили в къщата в "Лозово".
Трупът бе открит случайно от 18 годишен бургазлия, който се разхождал в района на вълнолома и гледал яхтите. Изведнъж видял части от човешко тяло, глава и ръка, заклещени между тетраподите - бетонни шестоъгълници, които пазят брега от морските вълни. Момчето сигнализирало в полицията.
Роднините на Валя са били спешно извикани да разпознаят тялото. В морето са били спуснати водолази, които са намерили в близост да плуват дамски ботуши. Освен че бил разчленен, трупът на жената бил и разложен.
Вестник „Труд”