Къде отиват колите, за да умрат ? (Галерия)

Знаете ли, какво се случва с новите коли, които нямат "честта" да се превърнат във втора употреба?

В последните години наболява проблем, за който не много хора знаят, а именно заемането на огромни парцели, на които се „захвърлят” непродадени стоки и материали, което е и политика на големи автомобилни компании, като Дженеръл моторс. За големите фирми, слабият пазар приключва именно на тези празни пространства, но всъщност там започват проблемите.

Чудили ли сте се, каква е съдбата на колите, които никой не е купил ? Тук ще намерите отговор.

Една от колосалните гробници на коли се намира в Шиърнес, Англия, до брега на океана. За съжаление, това не е единственото място, където металните скелети гният ден след ден ....  Шокиращо, но факт ! Никой вече не купува нови коли.  За това тези лъскави машини пълнят ежедневно пустите паркинги.

Освен в Шиърнес , във Великобритания има още много такива места, които може да видите дори в Google Map. Те продължават да се разрастват, а още по- шокиращо е, че изчерпват бързо капацитетите си.

В галерията може да видите снимки от Суиндън, отново на Острова. На снимката се събират едва 57 000 автомобила, които са се родили за да умрат.

Колите са подредени по цветове, модели, в различни форми .. Едно своеобразно модерно изкуство, родено от прекомерното материализиране и главоломното безсмислено производство, което надхвърля човешките „сили” с няколко пъти. Колко коли едновременно може да кара един човек ?

И защо има хора, които нямат нито един автомобил, а всички тези „трупове”  остават ничии?

На една от фотографиите е показано пристанището в Балтимор, Мериленд, САЩ, за което също обективът се оказва твърде малък..

Много от големите компании местят заводите си в Китай, като гореспоменатата Дженеръл моторс, Кадилак и много други. Причината за това е, че не могат да изпълнят високите си очаквания за продажби и намират решение, като изпращат продукцията си извън страната, но резултатът отново е същият... Огромни паркинги в Китай се превръщат в ковчег на скъпите американски машини, защото хората там също не могат да си позволят чисто нов автомобил

И така резултатът от ниското търсене и високото предлагане е налице по целия свят.. Знайни и незнайни претъпкани паркинги, които „красят” земята и оставят само снимки – некролози на неупотребявани коли, никога поемали на път, никога съживявани...