Пуснаха под домашен арест рекетьора-бияч от Каблешково

Крими

19-05-2014, 16:20

Снимка:

Facebook

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кошмар! Пуснаха двама от биячите-рекетьори в Каблешково

Нуран Бекир е част от наказателната бригада, пребила зверски мъж за бърз кредит от 800 лв.

Нуран Бекир, един от печално известните айтоски биячи, които потрошиха мъж от каблешково заради 800 лв. бърз кредит вече е под домашен арест. Окръжният съд в Бургас измени мярката му за неотклонение задържане по стража в по-лека, поради настъпили нови обстоятелства по делото.  

Нуран  Бекир заедон с  Хами Х. на 43 години, Гюнер Сюлейман на 29 и тримата „ кредитни консултанти“ нахлуха в къщата на 57 -годишния мъж, разбиха вратата на банята , където се беше барикадирал и го пребиха. Пострадалият  бил поръчител на заема на своя близка, който тя не успявала да погасява навреме.

Нуран Бекир е разследван по обвинение в изнудване, придружено с причиняване на лека телесна повреда и отнемане на имущество, което е извършено от две и повече лица. За деянието, извършено на 09.04.2014 г. в с. Каблешково, са обвиняеми общо 4 лица, служители на фирмата за бързи кредити в  Айтос "Вега“.

Поморийският районен съд наложи на Бекир мярка за  неотклонение задържане под стража. Обвиняемият и неговият защитник обжалват пред Окръжен съд – Бургас Адвокатът пледира, че има нови обстоятелства по делото, въз основа на които искат изменение на мярката за неотклонение. С разпитите на двама от разследваните било изяснено, че Бекир присъствал на мястото на престъплението като шофьор на автомобила, а самото деяние било извършено от други лица. Събрани били доказателства, установяващи точно кой е нанесъл побой на пострадалото лице. Според защитника предходното условно осъждане на подзащитния му не обосновава опасност той да стори престъпление. Не била налице и опасност да се укрие. Бекир и адвокатът му помолиха съда да му бъде определена по-лека мярка за неотклонение.
Останалите обвиняеми също са  пуснати под домашен арест.