Кошмар! Пуснаха двама от биячите-рекетьори в Каблешково

Болежки измъкнаха от килиите бирниците

Двама от служителите от айтоския офис на фирма "Вега 1", които бяха задържани за побой на поръчител на бърз кредит, са освободени след изтичане на 24-часовия полицейски арест, защото били болни. На останалите двама задържането е удължено до 72 часа.

Най-вероятно зад решетките са Кенан Юсеин на 31 г. и Нуран Бекир на 26 г., за тях прокуратурата ще поиска мярка за неотклонение "задържане под стража", а за пуснатите - домашен арест. Обвинението срещу четиримата е за изнудване, придружено с лека телесна повреда.

57-годишният Владо И. бе нападнат и пребит в дома си пред очите на десетки очевидци. Той поръчителствал за 800 лв. кредит на съседката си Емилия, но жената не погасявала дълга, съобщава 24 часа. И двамата живеят в ромската махала на Каблешково. Улица "Хан Тервел", на която е адресът на Владо, e тясна черна пътека, в тази част на Каблешково асфалт няма.

Фирмата "Вега 1" в Айтос е популярна най-вече в ромската махала. Т.нар. офис е в невзарачно помещение до гарата. В процеса на разследването обаче щяло на стане ясно дали има основание за проверка на фирмата. Задържаните носят персонална отговорност за деянията си, уточниха от прокуратурата.