Фара събира „нафтата“ на 30-ти юни

Ако участва в първенството, отборът ще играе домакинските си мачове в Несебър

Нефтохимик ще се събере на първа тренировка за новия сезон на 30-ти юни. Това обяви пред Burgasutre старши треньорът на тима Златко Янков. В момента футболистите са пуснати във ваканция. Ако някой от тях успее да си намери отбор при по-добри условия, няма да му се правят проблеми да напусне "зелените".

Неяснотите обаче около бившия емблематичен тим на Бургас, към настоящия момент са много. Все още няма осигурено финансиране за следващия сезон, а и не е ясно дали отборът ще покрие изискванията на лицензионнната комисия по финансовите критерии. Знае се само, че ако участва в първенството, отборът ще играе домакинските си мачове в Несебър, т.като за съжаление теренът и стадионът в Долно Езерово не стават в това си състояние за (професионален) футбол.

Треньорът все още не знае с какви футболисти ще разполага за началото на подготовката. Може би всичко това донякъде ще се изясни след като на 22-ри май изпълкомът на БФС обяви, кои отбори покриват изискванията за лиценз и от колко тима ще се състои Б футболната ни група.

Очакванията са някои от отборите, които досега участваха в групата да не покрият новите, завишени критерии за професионалния футбол, наложени от УЕФА. Сред тях за съжаление са и някои от участниците в последния шампионат в "А" група, които вече изпаднаха.