Стартира интегрираният воден проект на община Раднево

Първата копка ще бъде направена днес в 11:00 часа

В Раднево днес започват дейностите по изграждане на интегрирания воден проект. Символична първа копка на строителството ще бъде дадена в 11ч.

Проектът е на стойност 38 949 684,44 лв. и се финансира по Оперативна програма „Околна среда 2007 - 2013 г."

С реализацията на планираните дейности по „Интегриран воден проект за изграждане градска пречиствателна станция за отпадни води и изграждане и разширение на ВиК мрежата на гр. Раднево", ще подобри ВиК инфраструктурата, ще се изгради и нова Градска пречиствателна станция за отпадни води. Изпълнението на проекта за изграждането на станцията и рехабилитация и разширение на водопроводната и канализационна мрежа ще изпълни Директива относно екологосъобразно пречистване и заустване на отпадъчните води на град Раднево.

Проектът ще допринесе за подобряване състоянието на приемника на пречистените отпадъчни води - р. Сазлийка, ще се подобри качеството и надеждността на подаването на питейна вода за всички потребители, ще се подобри събирането и отвеждането на отпадъчните битово-фекални и дъждовни води и не на последно място ще допринесе за опазване обществената хигиена и здраве на жителите на Раднево.