50 планински спасители четвърто денонощие дирят младежите

Вертолет Аугуста на Гранична полиция се включи в спасителната акция

Хеликоптер Аугуста на Гранична полиция с термо камера се включи от снощи в издирването на тримата младежи, които се загубиха в Балкана над Калофер. Вертолетът е излетял и рано тази сутрин, докато температурите са по-ниски, за да има шанс да засече топлината от телата на младежите. Спасителите се надяват тримата да са добре и да са живи, въпреки че не са били екипирани за тежките условия в планината.

Последната връзка с Виктор Димитров от Стара Загора, Христо Иванов и Веселин Иванов от Велико Търново е била в неделя сутринта. Тогава те се обадили от мобилен телефон, за да кажат, че са добре и са пренощували в пещера. След това батериите на телефоните им са паднали и спасителите нямат абсолютно никаква връзка с момчетата.

Тримата са студенти по икономика във Великотърновския университет и са решили да тръгнат из Стара планина за малка екскурзия. Отишли в събота сутринта на местността Паниците край Калофер. Паркирали си колата и оставили вътре пролетно яке, раница и малка мъжка борсета, след което тръгнали. Мислейки, че вървят към хижа Рай, вероятно са се отклонили в друга посока, защото не са познавали Балкана.

Спасителната акция днес продължава с около 50 планински спасители от цялата страна и доброволци от региона. В акцията вчера следобед се включи и военен Кугър, но без резултат.

До момента няма никаква следа от младежите.