Фандъкова откри нова детска градина в "Горубляне"

Създадени са нови 150 места за децата в квартала

Нова сграда на 123 ОДЗ "Шарл Перо" в кв. "Горубляне", район "Младост" бе открита от столичният кмет Йорданка Фандъкова.

С разширението капацитетът на детската градина се увеличава от 100 на 250 места, а от есента ще бъдат открити и яслени групи, предаде БТА.

"Условията в градината са великолепни - сградата е с модерна архитектура, има басейн, физкултурен салон, детски площадки", каза кметът Фандъкова.

В проекта са инвестирани 3,2 мил. лева, които са били отделени от собствените средства на Столична община. Те са изхарчени за строителството, двора и оборудване на детската градина. По думите на кмета Фандъкова с изграждането на тази детска градина недостигът на места в "Горубляне" е преодолян.

"Младост" обаче остава един от най-проблемните райони, подчерта кметът.

През тази година Столичната община предвижда откриването на нови четири групи в детска градина в "Младост" 1, в която доскоро се помещаваше частно училище. Нова детска градина ще бъде построена и в "Младост" 4 през 2015 г., като за целта е отчужден частен имот, информира кметът.

До края на годината предстои да бъдат открити още седем детски градини, а през юли започва строителството на градина в район "Студентски", която ще бъде завършена през идната година, предвиждат плановете на Столична община.