Отваря Първият Международен фото салон "Пловдив" 2014

Мисия Пловдив

21-05-2014, 07:52

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

ПловдивУтре: 21 май

Първи ден - днес

„Първи Международен Фото Салон Пловдив 2014” отваря врати на 21 май, световеният ден на културното многообразие за диалог и развитие на ЮНЕСКО. В тази културна инициатива, подкрепена от Община Пловдив и включена в Календара на културните събития за 2014г., премериха сили, майсторство и класа 144 професионалисти и любители на фотоизкуството от 37 държави, от 4 континента с общо постъпили 1257 фотографии. Фото конкурсът е под патронажа на International Federation of Photographic Art (FIAP) и патронажа на Национално Сдружение Фотографска Академия „Янка Кюркчиева“ (НСФА). 

Във финалната селекция на първото издание на фотосалона, след журиране по правилата на FIAP, бяха оценени 100 участници от 32 държави с 271 творби, най-добрите от които спечелиха общо 32 награди. Всеки участник в салона ще получи безплатно копие от печатния каталог. Сред наградените има общо петима българи – по един от Варна, Бургас, Благоевград и двама от Пловдив. Един от сребърните медали на FIAP е спечелен от пловдивчанин. В категория Open Color (C) сребърен медал на FIAP e присъден на Минко Михайлов, бронзов медал на FIAP е присъден на Евгени Генчев и в категорията Open - black and white, monochrome (M) почетното поощрение на FIAP е за Димитрина Андреева. С диплом на членове на журито са отличени Стоян Илиев и Красимир Матаров. 

В изложбата, експонирана в галерията на „Дружество на Пловдивските Художници“ на ул.”Гладстон” 32 в Пловдив, ще можете да разгледате 101 фотографии. Ще имате възможност да я посетите в работното време на галерията (от 11:00 до 18:00ч.), от 21.05 до 17.06.14. Входът е  свободен! Опция, специално за първото издание на МФС Пловдив е, че Галерията ще работи извънредно и през всички съботи, недели и празнични дни (от 11:00 до 17:00ч.), които попадат в обявения период.

При закриването на 17 юни, организаторът ще разиграе томбола, в която един от всички посетили изложбата на МФС Пловдив и попълнили ТАЛОН ЗА ПОСЕЩЕНИЕ ще спечели фотоапарат 16 MPx Canon IXUS 135.