Бизнесмени от България и Китай ще обсъждат българското вино

Водещ сомелиер от Шанхай ще участва в срещата

От 14:00 часа днес в комплекс Зеленият хълм в Стара Загора ще се проведе работна среща на тема Българско вино на китайския пазар. Тя се организира от Българо-китайската търговско-промишлена камара и Търговско-промишлена палата - Стара Загора.

Срещата е насочена към компании, производители на вино, с интерес към китайския пазар и развитието на бизнес и търговски взаимоотношения с китайски фирми. Участие са заявили винарни от цялата страна.

Ще участва и Майкъл Чен от Шанхай, Китай - който е лектор в China executive leadership academy Pudong (CELAP). Той е и сомелиер от световна величина, както и сред водещите вносители на европейски вина в Китай. Ще присъстват също и председателят на Българо-китайската търговско-промишлена камара Виктор Азманов; председателят на Изпълнителния съвет на Камарата Виолина Накова и председателят на Търговско-промишлена палата - Стара Загора Олег Стоилов.

Събитието е част от програмата на БКТПК за насърчаване на българските компании за предприемането на първи стъпки към перспективния китайски пазар, както и възможност за разширяване на пазарното им присъствие там. Китай бележи силен ръст на БВП - около 10% за всяко от последните пет години и се превърна във втората по сила икономика в света. Tези фактори са причина за все по-нарастващия интерес и нови бизнес възможности, които се откриват пред фирмите от България и Европа.

По време на срещата ще бъде представена подробна информация за изискванията при внос на вино в Китай. Събитието ще се състои от презентационната и дискусионна части и ще приключи с дегустация на вина. Участниците в срещата ще могат да представят за дегустацията до две свои вина.