Платформата за онлайн гласуване от чужбина вече работи

Сайтът evote.bg е изработен от ГЕРБ като част от усилията на партията за честни европейски избори

Вече работи алтернативната онлайн платформа за гласуване на българите в чужбина на изборите за Европейски парламент 2014 – evote.bg, чрез която всеки български гражданин, живеещ в извън страната си, може да покаже своите политически предпочитания. Това информираха от ПП ГЕРБ, чиято е заслугата за съществуването на тази платформа.

Тя е създадена като част от усилията на партията за честни избори и отразяване на реалните нагласи на сънародниците ни извън пределите на България. Гласуването в онлайн платформата няма силата на официален вот и не го замества официално.
Сайтът evote.bg предлага и възможност на гражданите да сигнализират за нередности, свързани с организацията и провеждането на изборите. Платформата е технически съвместима за гласуване от стационарни и преносими компютри, смартфони, таблети и гласуването в нея е предназначено само за българи живеещи или времено пребиваващи в чужбина. Системата за гласуване е организирана по модела и реда на бюлетината, с която ще се гласува на 25 май 2014 г.