Търсят 4 милиона за Драмата

Идеята е сградата на театъра да придобие вида, в който е била при създаването си

Близо 4 милиона лева са нужни за Драматичния театър, за да се превърне в една прекрасна европейска сцена. Това каза директорът Кръстю Кръстев.

Той заяви, че всички документи за ремонтните дейности на театъра са готови от 10-тина дни. Следва среща в Министерството на културата, на която да се уточни от къде може да стартират ремонтните дейности. Припомням, че пожар унищожи голяма част от сцената и салона на Драмата.

За възстановяването им са нужни около 1,5 милиона лева без ДДС. Сумата, с която в момента разполагат, е 280 хиляди, като 200 са от застраховката и 80 от дарения. Кръстю Кръстев уточни, че дарителите сами ще закупят техника и други необходими материали за ремонта. Министерството на финансите пък е обещало 1.2 млн лева. 

Но за да се превърне Драмата в едно прекрасно място, с което пловдивчани да се гордеем, са нужни доста средства. Идеята на директора на театъра е сградата да придобие вида, в който е била при създаването си. От дълго време голяма част от сградата не е пипана. Много от етажите не са ремонтирани от 50 години - системите са в лошо състояние, както и сервизни помещения, ВиК инсталациите и други. „За ремонта ще се работи с най-добрите материали и системи – всичко ще е на високо ниво”, каза Кръстев.