До дни става ясно дали Валя е взела хапчета преди да се хвърли в морето

Родителите на 24-годишната бургазлийка отказали втори ДНК анализ на намереното тяло

Допълнителни експертизи ще показат дали 24-годишната медицинска сестра Валентина Иванова е взела хапчета или други упойващи вещества преди да се хвърли в морето на 15 април тази година. Направеният ДНК анализ на намереното преди няколко дни на вълнолома в Бургас тяло доказа по категоричен начин, че то е на изчезналата Валя.

„Има други експертизи, които са извършени, но резултатите от тях ще станат ясни тепърва. Родителите на Валя не поискаха втори ДНК анализ, който единствено може да потвърди самоличността на намереното тяло, но няма нищо общо с наличието на упойващи вещества и други подобни. Взети бяха проби от биологичните родители на Валя и зъбната кост, които доказаха съответствие. По тялото не са установени никакви следи от насилие”, заяви за Burgasutre.bg говорителят на ОД на МВР – Бургас Цветелина Рандева.

Тя отказа да потвърди появилите се информации, че родителите не искали да приберат от моргата тялото на момичето, тъй като не можели да повярват, че то е именно на Валя. По нейните думи Интерпол ще трябва да свали от сайта си информацията за издирването на 24-годишната бургазлийка.