Ден за размисъл преди разплата!

Ще наказваме или ще подкрепяме край урните в неделя?


Утре е ден за размисъл, в който всеки от нас трябва да реши за кого ще гласува. Със сигурност ще има и такива, които няма да си направят труда да отидат до урните. Те вероятно смятат, че така наказват политиците. Непусната бюлетина обаче не е наказание, а подкрепа на случаен принцип. И нищо чудно нашата непусната бюлетина да отиде в кошницата на този, когото най-не харесваме. Затова е важно да се гласува, макар и наказателно.
25 май е денят, в който българските политици ще държат матура. От нас зависи каква оценка ще им дадем. Ние, избирателите казваме кого да „пуснем” и кого да „скъсаме”. Затова нека днес се замислим и да си отговорим дали ни харесва живота, който живеем? Искаме ли сегашните управляващи да са хората, които ще решат съдбата на страната ни и ще ни представляват пред обединена Европа ? Или напротив – да им покажем „червен картон” като дадем вота си за друг?
Всичко е в нашите ръце и само от нас зависи дали ще го направим. Резултатите от настоящите евроизбори ще са индикатор и предупреждение към всички политици какво ще се случи на следващите парламентарни избори.
В неделя всички ние можем да избираме между 26 кандидати за европарламента. Сред тях има и трима независими, издигнати от инициативни комитети. Чували ли сте имената им, знаете ли кои са тези хора и какво могат да направят? Успяха ли да убедят всички нас защо заслужават и дали заслужават да бъдат наши представители.
Нека решим на кого да дадем гласа си и доверието си. Важно е за бъдещето на всички нас!