Най-големият скандал на тези избори е подготовката за закупуване на гласове

Калфин: Ако се наложи, трябва да се стигне и до арести

Най-големият скандал на тези избори е подготовката за закупуване на гласове от определени политически сили. Прокуратурата трябва да предприеме енергични мерки за да предотврати подготвяната манипулация на вота. Ако се наложи, трябва да се стигне и до арести. Това заяви по време на дебат в ефира на БТВ евродепутатът и водач на листата на АБВ Ивайло Калфин. Според него думите му се потвърждават от разследващи репортажи в медиите, по които обаче все още няма предприети реални действия от страна на правоохранителните органи.

В момента определени формации са впрегнали всичкия собствен и държавен ресурс, с който разполагат, за да предотвратят висока избирателна активност. Представителите на тези политически сили избягват участието в дебати, техните водачи на листи нямат никакво намерение да бъдат част от следващия европейски парламент, посочи още Калфин. Според него подобна стратегия обслужва определени партийни интереси, тя обаче е особено опасна за България, посочи той.

Друг голям проблем за българската политика е липсата на диалог. Това възпрепятства създаването на ясни национални приоритети за България, а без такива и без качествени хора, които да ги отстояват и реализират в ЕП, страната ни може и да не съумее да защити правото си на равноправно членство в новия модел, към който върви обединена Европа. Преструктурирането на съюза започна и ние трябва да направим всичко възможно, за да не останем в неговата периферия, посочи в заключение Калфин.