Стара Загора утре: 24 май

Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост

Времето: Ще преобладава слънчево време. Ще има временни увеличения на облачността по-значителни над Източна България, а в следобедните часове и над планинските райони, където на места ще превали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици. Ще продължи да духа слаб до умерен вятър от североизток. Максимални температури – между 25° и 30°.


Стара Загора:
Затварят улици в Стара Загора заради шествието за 24-ти май. Във връзка с провеждането на тържественото празнично шествие на 24 май 2014 г. и подготовката на изборите за Европейски парламент ще бъдат затворени следните улици: от 9.30 ч. – 11.30 ч. на 24.05.2014 г.:
- бул. „Цар Симеон Велики" от ул. „Отец Паисий" до ул. „Хаджи Димитър Асенов";
- ул. „Хаджи Димитър Асенов" от ул. „Св. Княз Борис" до ул. „Ген. Гурко";
- бул. „Руски" от ул. „Лубор Байер" до ул. „Ген. Гурко";
- ул. „Цар Иван Шишман" от ул. „Ген. Гурко" до ул. „Св. Княз Борис".
от 8.00-17.00 ч. на 24.05.2014 г.:
- ул. „Св. Княз Борис" от ул. „Захарий Княжески" до ул. „Лубор Байер"

Kултурен афиш:

ТЪРЖЕСТВЕНО ИЗДИГАНЕ НА НАЦИОНАЛНОТО ЗНАМЕ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
ПРАЗНИЧНО ШЕСТВИЕ по бул..„Цар Симеон Велики”

10.00 ч. Площадът пред Общината

„ВЪРВИ, НАРОДЕ ВЪЗРОДЕНИ” – концерт
 11.00 ч.парк „Пети октомври”

На 24 май 2014 г. ще бъдат отворени следните музейни обекти: Регионален исторически музей, Музей „Неолитни жилища”, Архитектурен комплекс „Музей на религиите, Къща - музей „Градски бит XIX в.” и музеен обект „Хилендарски метох”. От 24 май 2014 г. посетителите на Регионалния исторически музей – Стара Загора ще имат възможността да ползват услугата „аудиогид“.


Казанлък:
На 24 май от 10.00 ч. в Хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“ ще започне тържественото утро, посветено на Деня на славянската писменост, българската просвета и култура. В утрото ще участват представителни знаменни  групи от всички училища в Казанлък. Ще бъдат поднесени цветя на паметника на Кирил и Методий.