Нарколаборантът Пламен Ангелов от "Капчето" остава в ареста

Крими

24-05-2014, 09:16

Снимка:

интернет

Автор:

Явор Томов

Всичко от Автора

Още по Темата:

МВР удари депо за наркотици в Бургас

Фирмата на 35-годишния Ангелов въртяла бизнес и с крадени вещи

Нарколаборантът Пламен Ангелов /35 г./от Бургас остава в ареста. Решението е на бургаския окръжен съд. Ангелов бе задържан преди 4 дни в местността "Капче"-то в комплекс "Меден Рудник" заради търговия и разпространение на наркотици. той бе заловен в пункт за изкупуване на черни и цветни метали.

Съдът поиска спрямо Ангелов да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" в противен случай съществува реална опасност, той да извърши други престъпления, подобни на това, за което е привлечен като обвиняем.

В разследването са събрани достатъчно доказателства, че обвиняемият е извършил престъплението, за което е привлечен да отговаря. Предстои да бъдат получени заключенията по назначените в досъдебното производство експертизи. Според съда Ангелов нееднократно е  продавал  наркотични вещества. Затова той е осъждан. На мястото, където обвиняемият е бил заловен са били открити и два незаконни пистолета.

Припомняме, че Пламен Ангелов бе заловен след поредната нарко сделка. На място с него бе задържан и 30 - годишния Мирослав Горанов. В близост до тях бяха открити метамфетамини и амфетамини. Във фургон, в двора на пункта в местността "Капчето", бяха намерени и иззети : 18 таблетки амфетамин и множество прекурсори за производство на наркотични вещества. Открит е незаконно притежаван от Пламен Ангелов боен пистолет, калибър 6х35, боеприпаси за оръжието, газов пистолет без необходимата регистрация и 13 стека цигари, без акцизен бандерол. Пунктът е стопанисван от фирмата на Ангелов.  Там са били  разпределяни и изкупувани крадени вещи  и са търгувани наркотици.

В дома на Ангелов, който се намира на булевард "Мария Луиза"  бяха открити друго количество наркотични вещества, крадени телевизори, компютри, телефони, таблети, видеокамери, фотоапарати, навигация, пробивни машини, злато, четири часовника и др.