Затварят случая "Валя", погребват момичето в неделя

Все още има недовършени експертизи, но всичко сочи към самоубийство

Случаят с 24-годишната Валентина Иванова ще бъде приключен и по всяка вероятност няма да има разследване на причините довели до смъртта й, смятат от полицията.

На този етап все още има няколко експертизи, които не са приключили, но тъй като всички анализи до момента сочат самоубийство, няма как да се води разследване в друга посока, допълниха от там.

Валентина Иванова от Бургас беше обявена за издирване на 15 април тази година, след като изчезва от дома си около полунощ, а последно е била видяна от таксиметров шофьор, който около 23.45 часа я е оставил на входа на морската градина.

След близо 40-дневно издирване на момичето и работа по няколко версии сред, които убийство, отвличане и бягство от страната, на 18 май тя беше открита. Трупът беше намерен край вълнолома на бураското пристанище. ДНК анализът на полуразложения труп доказа 100%, че тялото е на Валя. Приятелят й разпозна дрехите и отличителни белези. Родителите се отказаха от повторна експертиза.

 Днес те ще приберат от катедра "Съдебна медицина" дъщеря си. Погребението ще се състои в неделя в обредния комплекс на Централните бургаски гробища.