Колят и крадат коне заради бургаски културисти!

Културистите споделят и че „в сравнение с телешкото, конското съдържа повече вода и желязо, което го прави по-червено, отличителен вкус и с лек сладък оттенък. 500 грама конско и 500 грама пилешко на ден – това е истината!

Коне от край време се колят и се крадат заради менюто и режима на бургаските културисти и фитнесманиаци. Това твърдят запознати от средите на бургаските фитнес инструктури във връзка с масовото зверско клане на коне тези дни в Средец, при което бяха наръгани в сърцето цели 6 от благородните животни.

Една от причините за потресаващия инцидент по който работят органите на реда е и ромска вендета.По-вероятно обаче е конете да са заколени от неизвестни засега апаши, за да захранят с конско месо бургаските батки, помпащи мускули във фитнес залите, за които конското месо е така необходимо за поддържане на мускулната маса, поради което цената му на черния пазар в злато е равна на теглото му.В 100 грама конско месо има 121 килокалории енергийна стойност, 20,9 единици белтъчини, 4,1 единици мазнини и 0 единици въглехидрати.Хора, замесени в подобни схеми, твърдят, че на черно конското е едва 5-7 лева килото. За целта обикновено се обединява групичка от помпещи мускули хора и поръчват – кой 5 кила, кой 20, кой повече. Определеният човек отива, убива и разфасова коня, после доставя месото на мераклиите за ефектни мускули.Фитнес-форумите в интернет са пълни с коментари от Бургас от рода на: „Храня се редовно с конско месо. Дневно изяждам по 500 грама от него. В конското месо се съдържа най-голямо количество креатин в сравнение с останалите меса, а също е богато и на протеин. Няма телесни мазнини, защото конете, които ям аз живеят на свобода и трудно покачват такива. На вкус наподобява телешкото, но по хранителни качества го задминава”. Друг напомпан бургазлия пише: „Конското месо е едно от най-хубавите меса. Чист протеин; бедно е на мазнина. Продава се в някои хипермаркети в Бургас на цени от 15-20 лева килото за шол. Между другото конското става за диети както за качване така и за сваляне  защото е чисто месо без мазнини има само малко жили, а и конете само бягат и са целите в мускули”. Културистите споделят и че „в сравнение с телешкото, конското съдържа повече вода и желязо, което го прави по-червено, отличителен вкус и с лек сладък оттенък. 500 грама конско и 500 грама пилешко на ден – това е истината!”.

Припомняме, че неизвестни до този момент изверги заклаха цели 6 коля в рамките на един единствен ден в Средец. В Районно управление «Полиция» - Средец са получени сигнали от трима мъже – двама с по два наръгани в сърцето коня, а други двама  – с по един закрлан кон, като по четирите шокиращи случая са образувани досъдебни производства и все още се работи по тях.

«Не е ясно още причината каква е за тази касапница. Ако е заради напомпаните културисти в Бургас, не е ясно как може да стане доставката? Нали месото на убитите животни остава при стопаните?», коментираха източници от полицията, пожелали анонимност./faragency.bg