Сигнали за нарушения в Кърджали, Варна и Хасково

Активисти на ДПС принуждават хората да гласуват с номер 29

ГЕРБ-Кърджали: Активисти на ДПС принуждават хората да гласуват с номер 29

Областният координатор на ПП ГЕРБ-Кърджали Цвета Караянчева подаде сигнал до РИК – Кърджали относно регистрирано нарушение в с. Бойно, секция № 118. В сигнала е посочено, че  активисти на ДПС агитират пред изборната секция и принуждават хората да гласуват с бюлетина № 29, което е в нарушение на Изборния кодекс.

 

ГЕРБ-Варна: Служител на МВР неправомерно съставя списъци с имената на членовете на СИК

В град Варна е получен сигнал, че служител на Министерство на вътрешните работи, осъществяващ охраната на избирателна секция №143, намираща се в училище „Найден Геров” на територията на район „Приморски”, неправомерно съставя списъци с имената на членовете на СИК, като за целта изисква информация от тях. В следствие на сигнала ПП ГЕРБ-Варна подаде жалба до РИК-Варна, защото това е нарушение на Изборния кодекс.

 

Председател на секционна комисия в 19 СИК в Хасково разговаря само на турски език
Предизборният щаб на ПП ГЕРБ-Хасково подаде сигнал до РИК-Хасково, относно регистрирано нарушение в 19 СИК в град Хасково. Председателят на секционната комисия, който е представител на ДПС разговаря в секцията само на турски език. Горното е недопустимо не само поради факта, че по-голямата част от избирателите и другите членове на СИК не го разбират, а и поради факта, че последният като член на СИК е длъжностно лице, което при осъществяване на правомощията си следва да говори на официалния език в Република България.