Има чудовищно купуване на гласове от БСП (обновена)

Борисов: Това са най-опорочените избори

Това са най-опорочените избори. Това заяви пред журналисти председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, след като упражни правото си на глас на евроизборите.

Крадецът вика, дръжте крадеца. Най-крадливите сътвориха Костинброд -- Мая Манолова и Цензурата. Вие помните изборите миналата година, как всички партии, всички медии говориха за печатницата на ГЕРБ, където сега се печатат рекламните материали на новата партия. Защо сега телевизиите спускат писъчета върху името на крадливите партии? Това е прикриване на престъпление, попита лидерът на ГЕРБ.

Купуването и продаването на гласове е престъпление, и когато телевизия, закрива именцето, произнасяно там, също е престъпление, допълни той.

"Аз гласувах, защото това е свещено право, това е много важно право, защото демокрация ни го е дала. Аз искам България да е в ЕС. Да, има партии, които в предизборната си кампания говореха да излезем от ЕС” категоричен е лидерът на ГЕРБ.

Той подчерта, че от цялата страната му звънят, защото има чудовищно купуване на гласове от БСП, особено в ромските махали.

„Довечера в НДК няма да даваме пресконференция, защото искаме да видим, как в ромските квартали са гласували и за коя партия. И тогава, ако всички сме обективни, ще стане ясно и за новата партията и за старата, какво са правили”, обясни Борисов.

На въпрос, къде са били купувани тези гласове, Борисов отговори, че в пловдивския кв. „Столипиново”. Гражданското общество има възможност в лицето на ГЕРБ да се пребори с купуването на гласове, заключи той.