Хиляди на крак за Борисов. Викат: Победа за ГЕРБ! (СНИМКИ)

Античният театър в Пловдив се напълни със симпатизанти на ГЕРБ

Хиляди българи подкрепиха ГЕРБ на Античния театър. В Пловдив партията слага край на предизборната си кампания. "Всички над 18 с номер 18", скандираше множеството.

"Една тежка предизборна кампания днес завършва. Проведохме я по възможно най-европейския начин.", заяви от сцената лидерът Бойко Борисов. "Само преди един час се опитаха отново да ни вкарат в скандал. Нашият сайт беше хакнат, пуснали съобщение от нашия пресцентър, че бил съм казал на Ердоган, че ГЕРБ е завинаги негов. Ердоган е човек, с който се уважаваме много. Премиер, наш съсед, имаме нормални отношения. Но в истерията си, в желанието си да направят черен ПР или нещо, което да компрометира нашата дейност, хакнали и сайта ни", каза Борисов.

Във време, в което отидохме да видим моста на Стряма. Там 20 години хората мечтаят да имат и църква. С ваше позволение от партийната субсидия ще дадем 30 хиляди лева за храма. И едно бебе сме направили. Донесоха едно дете, имам снимка върху знаме на ГЕРБ. Платили сме за инвитро. На снимката пише: "На Цветанов", каза развеселен лидерът на ГЕРБ. "Беше много приятно. Радва ме като гледам направеното от нас. Още 20 години не могат да стигнат това, което сме направили за 3 години и половина."

"Днес истински съжалих Орешарски." Така Борисов коментира проваленото парламентарно заседание. "19 души го подкрепиха. Всичките им лъжи за енергетиката блеснаха. Ако са правилни аргументите им, те ще ни разбият. Уплашиха се, дизертираха и избягаха, коментира лидерът на ГЕРБ.

Пред множеството на Античния Борисов заяви, че на 25-ти май ГЕРБ трябва да победи. "Те и сега чувстват, че нямат морално право, няма да са управляващи. Видяхте Станишев, един месец водач на листа, нито един дебат. Сто писма му написахме с Томислав Дончев. Той се уплаши и не иска дебат. Не иска с Първанов, не иска с Калфин, не иска с никой", каза Борисов.

Той припомни, че от държавната субсидия ГЕРБ са дали над 9 милиона лева за блоготворителност.

Лидерът на партията каза, че в неделя вечер няма да дават пресконференция, защото искат да видят не само крайния резултат, а и как са гласували ромите. Станишев заяви, че ще изкопае земята да ни победи. И той ископа Бобов дол, мините. Сега копае и на други места, коментира от сцената Борисов. Това е извършено престъпление, там има платени пари, купуването на гласове е направено. Очаквам резки действия от страна на органите, заяви Бойко Борисов.

В нашата листа има многообразие от етноси. Ние сме против противопоставянето и против разделението. Ние сме силният глас в България и силният глас на Европа, каза от сцената на Античния театър Цветан Цветанов. След което връчи членските карти на хора, дошли от Цариброд специално за събитието.

Водачът на евролистата на ГЕРБ Томислав Дончев заяви, че през последния месец е посетил 160-170 градове и села. "След всички тези срещи днес съм по-сигурен отвсякога кой е силният. Силният е не този, който вика най-силно, силният е този, който има аргументи. Силният е не този, който подлага крак, силният е този, който може да води. Силният не е този, който плаши хората, силният е този, който дава надежда. Силният е не този, който учи хората да се мразят, силният е този, който обича хората. Ние сме силни, победата е за нас!", каза Дончев, аплодиран от хилядите симпатизанти на ГЕРБ.

За усмивките на Античния се погрижиха ансамбъл "Българе", трио "Сопрано" и "Дзампе Сонати".