По 4 жалби в РИК текат проверки

19,40% е избирателната активност в Старозагорска област

По четири жалби за нарушение в изборния процес, постъпили в РИК се извършват проверки. Други четири са отхвърлени.

Тече проверка на място в с. Плоска могила, където обшински съветник твърди, че кметският наместник на селото организира гласуване под строй. Според сигнала, представителите на партията са си позволили да наредят на председателя на СИК да запечата кабинета на наместника с печат на секционната комисия, без да се позоват на юридическа норма от изборния или друг закон.

В Раднево е подаден сигнал, че на бюлетините предварително е поставен печат, а личните данни на гласуващите се съобщават на глас. Жалбата е отхвърлена, тъй като наблюдателят, подал информация за нарушението не е представил удостоверение.

19,40% е избирателната активност в Старозагорска област към 13 часа. Към този час най–висока е активността в Опан. Своя вот са упражнили 38,5 на сто от хората. 30 % от жителите на Гълъбово вече са гласували. Най–ниска е активността в община Стара Загора – 18,52%.

17,53 % е избирателната активност в страната към 13,30 часа, на базата на постъпилите данни към момента. Най-високата избирателна активност е в Бургас, най-ниска в Русе.