Реформаторският блок: Фалшифицират преференциалния вот в Бургас

Имаме гласове, които в протокола се записват с 0, казаха от коалицията

Секционните избирателни комисии в Бургас, които обработват протоколите от изборния ден, допускат нарушение, като не броят преференциалния вот за Реформаторския блок, съобщават от коалицията.

„От наши застъпници получаваме информация, че в секция имаме гласове, които в протокола се записват с "0". Вече сме подготвили жалба, която ще входираме в Районната избирателна комисия (РИК)”, каза кандидатът за член на Европейския парламент Дончо Златев.

Тази година гласоподавателите имаха възможност не само да отбележат номера на партията, за която искат да гласуват, но и да преподредят листата с кандидати за членове на Европейския парламент, като гласуват за този, на когото симпатизират най-много.

„В секционните избирателни комисии с номера: 020400029, 020400015, 020400016, които бяха разположени в СОУ „Св. св Кирил и Методий” не броят преференциите. В секция 272 в село Рудник комисията първоначално вместо 6 гласа за Реформаторският блок е записала 0 гласа в протокола. След това членовете на споменатата секционна избирателна комисия са се събрали и са написали нов протокол. В училище ОУ "Елин Пелин" секционните избирателни комисии показваха на застъпниците протоколи без преброен преференциален вот. Не спираме да получаваме подобни сигнали. Случаващото се е повече от странно, защото комисиите не са преброили дори вота на един от лидерите на партиите от Реформаторския блок”, алармира председателят на предизборния щаб на Реформаторския блок в Бургас д-р Георги Митев.