Важни победи за лидерите на Юг

Спорт

26-05-2014, 09:35

Снимка:

Марин Боянов

Автор:

Марин Боянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Созопол отказа Верея от мечтата за Б група

Мастер и Созопол продължават битката в челото

Все още от БФС не са се произнесли по броя на отборите – участници във втория ешелон

Отборите на Мастер и Созопол не допуснаха грешки в последните си гостувания за сезона в Югоизточната В футболна група и продължават гонитбата в челото. Созопол се наложи над един от най-силните отбори в групата  Спартак Пловдив с 2:1. Головете за гостите бяха дело на Цеков и Ватралев. С поредните три точки отборът на Созопол е само на победа от влизане в Б група. В последния си мач за сезона, момчетата на Румен Димов трябва да се справят с тима на Асеновец, за да триумфират на първото място в групата.

И Мастер продължи победния си ход в предпоследния кръг от първенството. Тимът на Ангел Стойков се наложи също като гост над Гигант Съединение с минималното 1:0, като попадението бе дело на тарана Васил Калоянов. В последния си мач Мастер приема Левски Карлово.

Несебър завърши с победа домакинствата си след успех над Загорец с 4;:1 и запази място в челната шестица. В последния мач от сезона несебърци гостуват на Сливен и при успех могат да се изкачат до 5-то място в крайното класиране.

Все още от БФС не са се произнесли по броя на отборите – участници във втория ешелон, но се очаква и това да се случи до края на месеца или в първите дни на юни. Тогава вече със сигурност ще се знае дали и двата тима от бургаски регион – Созопол и Мастер ще играят в професионалното ниво на футбола ни, заедно с изпадналите от елита Черноморец и Нефтохимик.