Лятна лига стартира в Бургас на 8-ми юни

Двубоите ще бъдат ръководени от съдии определени от Регионалния съвет на БФС

Поредният футболен турнир, който се очаква да привлече вниманието на зрители и участници в Бургас, започва на 8-ми юни. Той ще се провежда всяка неделя от 18 часа на най-новия спортен комплекс в града – „Бъдеще“ и ще предложи много емоции на участниците. Началният час не е избран случайно, а са взети под внимание по-високите летни температури през деня. Двубоите на комплекса ще продължават до 23 часа и ще се играят на осветление.

Турнирът е естествено продължение на завършилата преди седмици Зимна лига, която след много оспорвани двубои бе спечелена от отбора на WORDS.  Записванията за участие в Лятната лига започват от днес и се извършват на място в спортния комплекс, разположен до Парк Езеро в Морската градина.

Освен много футбол, лигата ще предложи и много награди, които ще печелят както индивидуални участници, така и отборите като цяло. Предвидени са призове за голмайстор за месеца и най-резултатен отбор, най-добър вратар, най-техничен и най-полезен играч. Двубоите ще бъдат ръководени от съдии определени от Регионалния съвет на БФС, който също ще следи за спазването на футболните правила в двубоите. За двубоите е осигурено и медицинско лице, което ще се грижи за здравето на футболистите – аматьори.

Не е пропуснат и факта, че съвсем скоро започва Световното първенство по футбол в Бразилия. Така участниците в лятната лига, както и многобройните гости на Бургас, които желаят да гледат мачовете на открито с бира в ръка, ще могат на големи екрани в комплекса да проследят двубоите между най-добрите национални формации в света.