НАП Добрич посрещна 60 хилядния си клиент

Служителите на  НАП Добрич посрещнаха 60 хилядния клиент, посетил местния офис. С  цветя бе приятно изненадана Любов Станчева, която e стоматолог, и посети офиса на приходната агенция, за да декларира и внесе своите осигуровки.

„Очаквах да бъда професионално обслужена, но не и да бъда посрещната с цветя. Приятно изненадана съм от вниманието“, сподели  госпожа Станчева.

От началото на годината в НАП Добрич са приети и обработени 26 595 осигурителни декларации. 13 320 физически лица са декларирали доходите си пред НАП Добрич.  2 639 от тях са направили това по Интернет, което е с 24% повече спрямо миналогодишната данъчна кампания. Броят на юридическите лица, които са декларирали финансовите си резултати пред приходната агенция за 2013 година, са 10 531.

Най-често добруджанци посещават офиса на Агенцията, за да подадат данъчни и осигурителни декларации, декларации за регистрация и промени в регистрацията и да проверят здравния си статус.

19 826 е общият брой на издадените удостоверения от офис Добрич, като над 12 хиляди от тях са за здравен статус.

„ През данъчната кампания на 2014 г.  се постарахме да направим плащането на данъци по-лесно и удобно за добруджанци,  да осигурим тяхното бързо и качествено обслужване,  като  средното време за обслужване на един клиент в офиса е 5.37 минути. И през следващите месеци на годината усилията ни ще бъдат насочени към осъществяване на ефективна обратна  връзка с нашите клиенти и подпомагане доброволното спазване на техните задължения към Агенцията“, заяви директорът на местния офис на НАП Димитър Димитров.