24-ма убити след обстрел на камион с ранени в Донецк

Камионът е бил обстрелян от гранатомет

При обстрела на камиона с ранени опълченци през нощта на 27 май в Донецк бяха убити най-малко 24 души, съобщава ИТАР - ТАСС, позовавайки се на  кореспондента на Пети канал Леонид Муравиев -  свидетел на инцидента.

„Камионът е бил обстрелян от гранатомет. Загинаха всички, които са били в камиона. Преброих 24 трупа. Опитах се да помогна на един от ранените, но той почина" , разказа Муравиев.

Пресслужбата на Донецка народна република потвърди информацията за обстрела на камиона, превозващ ранени при битката за летището в Донецк милиционери.

По-рано „народният губернатор" на  Донбас Павел Губарев заяви, че при обстрела на камиона, превозващ ранените, са загинали 35 души.

Най-малко 15 души, ранени в битката за летището на Донецк, са настанени в градската болница. Проруските сили съобщават, че украинската армия е обстреляла екип на бърза помощ като е попречила на евакуацията на двама ранени.

Припомняме, че проруските активисти превзеха международното летище в Донецк, след като свалиха два хеликоптера на украинската армия.

В Донецк е обявена пълна мобилизация на медицинския персонал.

Боеве се водят и в центъра на Мариупол.