Борисов: 34 хил. купени гласа има в БСП

Политика

27-05-2014, 08:53

Снимка:

ГЕРБ

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Асен от "Горно Езерово" - лидер на купения цигански вот

Жалби за купени гласове и забрана за преференции чакат решение

Гласувайте, защото всеки един от вашите гласове е равен на един купен глас в България

Емил Радев: Купеният вот и негласуването запазват статуквото

Журналисти притиснаха Местан за купения вот

Калфин: Политиката трябва да се прави в услуга на обществото

ГЕРБ – 30,40%, БСП - 18,94%

ЦИК и прокуратурата обслужват сега управляващия формат

ЦИК: Имаме 7 мандата за ГЕРБ

Бойко Борисов: Аплодирам прокуратурата, че се самосезира за Бобов дол (видео)

Бойко Борисов: Днешният празник е важен както за България, така и за Европа

Бойко Борисов: Това са най-опорочените избори (видео)

Огромна група цигани - арестувана пред изборните секции в Техникума по полиграфия

Тези, на които са им казали, гласуваш 15/15, това са най-вероятно тези, на които е обяснено как да гласуват

34 хиляди купени гласа има в БСП - това е контролираният вот, това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред Нова тeлевизия.

Или са купени гласовете, или партията му не го иска, каза Борисов, по отношение на информацията, че 15-ият в листата на БСП изпреварва първия. Борисов се позова на изказване на Георги Кадиев, който е обяснил на 21 май, как ще бъде контролиран вотът.

Според лидера на ГЕРБ - 34-те хиляди, които са посочили 15-тия в листата на БСП, като първи, всъщност е контролираният вот. Тези, на които са им казали, гласуваш 15/15, това са най-вероятно тези, на които е обяснено как да гласуват. 15 са най-вероятно миньорите, тези, на които са им казали, гласуваш 15, каза Борисов.

След неделя, на предсрочните избори, ще има толкова тежък наказателен вот, че резултатите, въобще няма да бъдат тези, каза лидерът на ГЕРБ.

При предсрочни избори, резултатите ще бъдат много по-високи, и за нас, и за Реформаторите, каза Бойко Борисов. Работим при предсрочни избори, ГЕРБ да има мнозинство, работим за това, и вярвам, че ще е така, защото алтернативата е очевидна, на това, което е сега; вариант Б е както ни подредят хората, каза Борисов.

Гласувалите български граждани за ГЕРБ и Реформаторите, са повече от гласувалите за БСП и ДПС - каза Борисов.

Искам да имам такъв резултат, че другите трябва да искат да ми помагат да управлявам. Няма как - четвъртата партия, да ми поставя условия.

Три агенции даваха през цялото време, че БСП ще победи, което е абсурдно. Вчера, Кольо Колев каза, че всъщност, той познал резултата. Само че, от неговите познати резултати, 150 000 не са се явили на изборите. Толкова ме е дразнил с глупостите си, които е говорил за мен, и за ГЕРБ, че не мога да не му натрия носа сега. Или - Кънчо Стойчев. Партийни социолози и политолози дават оценка за други партии, каза Борисов.

С кое право Станишев ще предлага еврокомисар, попита още лидерът на ГЕРБ. Той не може да се класира пръв в неговата партия, ще предлага еврокомисар. На нахалника трябва да му се каже, че е нахалник. Не може победеният, не исканият от неговата партия, доказаният, че купува гласове, да предлага еврокомисар. Кристалина Георгиева си е прекрасен еврокомисар. Те кой ще предложат - Зинаида ли ще предложат, попита Борисов.

ГЕРБ се бори за мнозинство в българския парламент, за да не може никой да ни извива ръцете. Цялата ни предизборна кампания ще бъде построена върху това. Едни избори струват 20 милиона лева. Ако не може да излъчим стабилно правителство, което да работи, да извади България от кризата, ще има нови избори. Затова, на тази сакрална дата, на която ще са предсрочните избори, трябва да има 70 - 80 % избирателна активност, каза Борисов.

Единствените, които имаме основание да кажем, че никога не сме задкулисни, е ГЕРБ, каза Бойко Борисов.

И на предишните президентски избори да се бях кандидатирал, щях да ги спечеля, каза Борисов.

Винаги съм бил на най-тежките постове, главен секретар, премиер, със сигурност по-лесно е да си президент. Вчера последно се чух с Росен Плевнелиев. Подкрепям го, каза Борисов.

Разчитам на чувството за самосъхранение на ДПС. БСП ще ги завлече и тях в канала, категоричен бе лидерът на ГЕРБ. В сряда трябва да си отидат. В сряда е вотът на недоверие, те просто трябва да си отидат, допълни Борисов.

На въпрос, как технически може да се предизвикат предсрочни избори, Бойко Борисов обясни: Това е демокрацията. Изборите са състезанието, на което народът подрежда кой къде трябва да бъде. На какво основание те трябва да стоят в парламента - каза Борисов.

Аз съм против всякакви различни действия, от това, което демокрацията е позволила, това са изборите - посочи той.

Депутатите, които се обявиха, че подкрепят "България без цензура", винаги са гласували в подкрепа на кабинета. Сега ще изчакаме да видим какво ще направят - каза Борисов.

Бих посъветвал Бареков, да бъде малко по-скромен, каза Борисов. При създаването на ГЕРБ, бяхме първа политическа сила. Въпреки това, две години и нещо, бяхме в опозиция, каза Борисов.

Бареков, той нанесе такива тежки обиди по моята личност, че без да ми се извини, не може да става въпрос и за каквито и да било съвместни действия. Той така ме обиди, аз водя 15 - 16 дела срещу него. Ако ми се извини, е друга темата. Този разговор може да го водя след предсрочни избори, каза Борисов.

Има 15 досъдебни производства за купуване на гласове, от различни партии, каза Борисов.