Седемте чудеса на кокосовото масло


Знаете ли, че кокосовото масло може да направи чудеса за здравето и външния ви вид?
Знаете ли, че кокосовото масло има много преимущества? Изненадващо е какви чудеса може да направи то за здравето ви. Не пропускайте научите какви са те:

1. Стареене
Един от безспорните "таланти" на кокосовото масло е, че върши чудесна работа в борбата срещу стареенето, като го забавя. Кокосовото масло е пълно с антиоксиданти, които облекчават сърдечносъдовите проблеми и стареенето на кожата.

2. Грижа за кожата
Кокосовото масло не само, че помага на кожата ви да мине по-леко през процеса на стареене, но е и отличен овлажнител. Използвайте органично, за да не рискувате да добавите и токсини или пестициди към иначе здравословния продукт. Освен това можете да го ползвате не само върху себе си, но е безопасно и полезно за деца и бебета.

3. Грижа за сърцето
Едно от най-впечатляващите преимущества на кокосовото масло е свързано със сърцето. Преди години се е смятало, че всички мазнини и масла са вредни за сърцето. Сега познаваме кокосовото масло (заедно с още няколко), които в действителност могат да подобрят състоянието на сърцето, като редуцират холестерола в тялото. Пробвайте да използвате кокосовото масло в готвенето или когато печете. Може да се добави и към някои специални салатени дресинги.

4. За щитовидната жлеза
Ако имате проблеми в тази посока, може и да се поинтересувате от кокосовото масло по-подробно. Смята се, че то възстановява нормалното функциониране на щитовидната жлеза. Онези, които използват кокосово масло са установили подобрение в температурата на тялото си, по-малко усещане за умора и растеж на косата.

5. Коремните мазнини
Изследване разкрива, че жените, консумиращи по 2 супени лъжици кокосово масло всеки ден в продължение на 12 седмици са намалили видимо коремчето. Това е забележително откритие, защото обикновено мазнините там се свалят трудно. Освен това те са директно свързани със сърдечните проблеми.

6. За имунната система
Тъй като в кокосовото масло съдържа анти-инфекциозни свойства, се смята, че то подобрява дейността на имунната система. Всъщност е потвърдено, че ако кокосовото масло се използва върху пациенти с пневмония, се оправят значително по-бързо и остават в болница значително по-малко време.

7. Как се използва кокосовото масло?
Сигурни сме, че след като сте прочели за всички тези прекрасни свойства на кокосовото масло, се чудите как можете да го използвате. Добрата новина е, че то се намира почти навсякъде. Търсете органичен негов вариант - то може да понесе малко горещина, така че е подходящо и за готвене. Направете си зеленчуци соте с него или го използвайте за печене. Можете да го ползвате и като овлажняващ лосион - за кожа или коса.
LadyZone.bg