Почина фотографката Елизабет Димитрова

40-годишната фотографка Елизабет Димитрова е починалата жена в столичния квартал “Надежда” , издъхнала в очакване на линейка

Трагедията се е разиграла след абитуриентско тържество, предаде ТВ7. Тръгвайки си от бала, младата жена припада до колата си. Въпреки, че близките й веднага звънят на “Бърза помощ”, линейката закъснява с цели 55 мин., което се оказва фатално и жената почива. По-късно лица от “Съдебна медицина” са взели тялото за експертиза.
“Тя беше абсолютно адекватна преди да припадне, аз съм бивша медицинска сестра и се опитах всячески да й помогна, но не бе достатъчно. Когато дойде медицинският екип, аз ги помолих да я интубират, но те ми казаха, че нямат дефибрилатор, отказвайки дори да ми се легитимират”, разказа Кристина Блечева.

Хората са изключително възмутени и афектирани. Те смятат, че закъснението на линейката се е оказало фатално.

Във Facebook страницата на Димитрова един от близките й споделя, че тя ще бъде запомнена с вечната си усмивка. В обявите си за фотографски услуги Димитрова призовава бъдещите си клиенти да не забравят да се усмихват.

Присъствалите разказаха пред ТV7 и NEWS7, че медицинският екип е закъснял с 55 минути, а в линейката не е имало дефибрилатор за оказване на първа помощ.
От Спешна помощ обаче твърдят, че екипът е пристигнал на 20-ата минута. Жената вече е била починала. 
Обаждането към Спешна помощ е било за жена, на която й е прилошало. По това време е имало едва 11 екипа на Спешна помощ. Линейка от "Овча купел" е изпратена на сигнала. В нея обаче е пътувал педиатър, без апаратура.

"Вместо 38 екипа, имаме 11. Как да изпратим реанимационен екип, след като нямаме", каза д-р Ангел Ангелов, директор "Медицински дейности" към ЦСМП-София.

Елизабет Димитрова беше един от най-известните сватбени фотографи у нас. Заедно със съпруга си - оператора Тони Димитров, Елизабет е собственик на сайта 100usmivki.com.