Предсрочни избори ще има! Парламентът не работи

След 25 май Бойко Борисов за пореден път е първа политическа сила и той е в правото си да иска предсрочни избори

След резултатите от евровота трябва да има предсрочни избори. На токова мнение е Касим Дал, преди време една от водещите фигури в ДПС, а днес част от Реформаторския блок със своята Народна партия свобода и достойнство.
 
„Според мен предсрочни избори ще има, защото този парламент не работи. Трябва да се направят спешни реформи в здравеопазване, образование, в икономиката и енергетиката – за всичко това е нужен действащ парламент”, заяви Касим Дал в предаването "Здравей България" на Нова телевизия.

„Засега всичко зависи от действията на ‘Атака’.”

„След 25 май Бойко Борисов за пореден път е първа политическа сила и той си е в правото да иска предсрочни избори, каквито искаме и ние от Реформаторския блок”, поясни Касим Дал. В същото време „балонът, който наду Бареков, много бързо ще се пукне. Всички знаят кой пуска въздуха – банкерът, който плаща”.
 
„Преди това обаче трябва да спре това масово купуване на гласове, което опорочи всичко на тези избори. Такова чудо не е било, но за съжаление става още по-лошо”, отбеляза бившият организатор на структурите на Движението за права и свободи.
 
Според Касим Дал най-много гласове купува именно ДПС, а „марката ‘Делян Пеевски’ продължава”. По думите му хората по регионите не познават Пеевски, който не е участвал в нито една предизборна среща.  
 
„Участието беше с пари. Поголовно се купуваха гласове. Досега мислихме, че само гласовете на ромите се купуваха, този път всичко се купуваше... Лошото е, че прокуратурата не взема мерки”.
 
Касим Дал заяви още, че има преписка във Варненската прокуратура за купуване на гласове. В схемата участвал лично депутатът от ДПС Йордан Цонев, за което имало и данни от специални разузнавателни средства.