Христо Мутафчиев: Петър Стоянович е най-нелепото образувание в този кабинет

Един пирон не е забил за цял мандат

"Министърът на културата Петър Стоянович не е забил един пирон за цял мандат. За мен той е най-нелепото образувание в сегашното правителство", заяви  бесен на ресорното министерство актьорът Христо Мутафчиев, който е председател на Съюза на българските артисти. 

Актьорът не успя да скрие обидата и разочарованието си от културното ведомство и даде воля на острия си език пред колежката си Катерина Евро в предаването й "Усещане за жена", пише factor.bg. 

“Един път не се е обадил, за да направим среща. Да каже: „Тук има проблем, елате да го решим, че вие повече разбирате.” Аз по-често се чувам с арменския поп, отколкото с него. Той не е забил един пирон за целия си мандат”, разлюти се Мутафчиев.

Големият актьор беше поканен да разкаже за благородните каузи, с които се е захванал и в които въвлича приятели и колеги. Заедно с Васил Михайлов, Цветана Манева и още много известни български актьори, Христо участва в кампания на голяма банка за популяризиране на българския език, култура и памет. Всеки актьор в рамките на тази кампания избира по едно знаково стихотворение и го рецитира в кратко, но внушително видео. Христо Мутафчиев е избрал „Хаджи Димитър” на Христо Ботев.

защото е възпитан в силно родолюбие и патриотизъм, пък и все пак е роден в Карлово, разказа той.