Нов, тежък грип мори бургазлии през май

Започвал с температура и стигал до сериозни възпаления

Нов грип върлува в Бургас от средата на месец май, алармираха личните лекари. Коварното заболяване започвало с лека температура, но после протичало много тежко за около 5 - 6 дни.

В началото на месеца лекарите си мислели, че става дума за традиционните при промяна на времето настинки, но към средата на месеца, положението придобило далеч по-масов характер, като обхващало предимно хората в трудоспособна възраст.

"Хората си мислят, че това е една настинка, но не трябва да я пренебрегват. Последната седмица имахме и много малки дечица. Майките си мислят, че с хомеопатия могат да решат всичко, но това е в по-точно самолечение с опасни последици. Имаме случаи на усложнения, при това не са единици", коментираха от лекарска практтика в града.

Грипното заболяване протичало с повищаване на температурата след първите два дни, остри болки в гърлото, възпаления, задушаваща кашлица и обща отпадналост, след четвъртия ден продължавало с хрема.  В повечето случаи тежката грипна картина не се разсейвала, докато не започнат да се прилагат антибиотици.