Милиардер се мести в София, ще помага на ЦСКА!

Орешарски обявява инвестицията на Стивън Ло от над 1,5 млрд. за национален приоритет

Милиардер от Хонконг мести бизнеса си у нас и ще помага на ЦСКА като генерален спонсор. Става въпрос за Стивън Ло, за чиято връзка с "червените" "Стандарт" първи съобщи. От няколко дни богаташът е у нас заедно с представители на още няколко бизнесмени от Китай и Хонконг. Днес проектът им за български Лас Вегас край София трябва да бъде обявен от правителството за приоритетна инвестиция, научи "Стандарт". Това носи куп облекчения, гарантирани от държавата. Подобни отстъпки се правят за вложения над 100 милиона лева и откриването на поне 200 работни места. Стивън Ло и четиримата му партньори ще излеят край столицата ни 1,5 милиарда евро, така че прескачат критерия с разлика. "Партньорите на Стивън Ло са доста по-богати и от него", сподели наш източник. Вероятно единият е Джоузеф Лау, магнат в бизнеса с недвижими имоти и стар партньор на Стивън Ло. Състоянието на Лау се оценява на 4,2 млрд долара.
Лобист на проекта е босът на ЦСКА Александър Томов, който успял да разубеди азиатците да построят новия Лас Вегас в Ирландия.
Стивън Ло потвърди, че се мести в Европа чрез прочувствено обръщение до феновете на своя клуб "Саут Чайна" - най-успешния на Хонконг. Той напуска и отбора, като посочва в мотивите си липса на помощ от местните предприемачи и от властите. Ло, който има интереси в развлекателния бизнес и недвижимите имоти, изливаше по 20 милиона долара на година в "Саут Чайна". В ЦСКА обаче не трябва да очакват златен дъжд. Компанията, която строи родния Лас Вегас, ще стане генерален спонсор и ще осигури само част от издръжката на "червените".