Стара Загора утре: 30 май

Времето: През следващото денонощие метеорологичната обстановка в страната ще се усложни, причината е бавно подвижен средиземноморски циклон. През нощта и утре валежите ще продължат, в много райони ще бъдат значителни по количество. Очакват се гръмотевични бури с бързи и резки промени в посоката и скоростта на вятъра. Ще има градушки. От северозапад ще започне да прониква студен въздух, температурите ще се понижават и максималните ще бъдат между 17° и 22°, по високите западни полета малко по-ниски.

Предстоящи събития:

Официално откриване на реставрирания форумен комплекс на Августа Траяна. Концерт-спектакълът „Магия под звездите", постановка на проф. Боньо Лунгов и режисьора Константин Каракостов ще се състои на Античния форумен комплекс от 21.00 часа.

На 30 и 31 май 2014 г. директорката на институт "Конфуций" - София - проф. Гу, учители-доброволци от Китай, директори и учители от български училища, в които се изучава китайски език ще бъдат гости на СОУ "Максим Горки".

09,30ч. Регионална конференция „Европейски възможности за развитието на туризма в регион Стара Загора”, Регионална библиотека „Захарий Княжески“.

На 30 и 31 май Стара Загора ще бъде домакин на детски футболен турнир за Купа „Дженерали", който се провежда с подкрепата на кмета на Стара Загора Живко Тодоров. Награждаването на победителите е на 31 май от 13.00 ч. на стадион Берое.

12,30 ч. в Общинска спортна зала „Иван Вазов“ се открива II-ри Международен турнир по художествена гимнастика „Фея под липите“. Участват 450 деца от 6 държави. Награждаването на победителите е на 31.05.2014 г. от 19.00 ч.

Културен афиш:

Литературно четене, с участието на поети от Стара Загора, 10.30 ч., с. Яворово

„Ако до всяко добро същество, застане още едно...”  - концерт- спектакъл с участието на талантливи деца от социалните домове и ВС „Розов свят” към НЧ „Св. Климент Охридски 1858”, 18.30 ч., Дом на културата

Детско парти за 1 – ви юни, с клоуни и много изненади, 18.30 ч., НЧ „ К. Ганчев 1940”, кв. Железник

Казанлък:

От 30 май до 2 юни 2014 г., включително, поради ремонт и асфалтиране ще бъде затворена за движение  ул. „Шейновска“, разположена между ул. „Орешака“ и ул. „Шипченска епопея“. Улицата се намира северно от ПМГ „Никола Обрешков“ и на запад от ДК „Арсенал“.

17.00 часа в НЧ „Искра“ започва Четвъртият национален преглед на фолклорните ансамбли на Националната секция на ЦИОФ.

В 19.00 часа официално ще бъде открит Националният турнир по плажен волейбол за мъже и жени.

20.30 часа на пл. „Севтополис“ ще бъде открит Международният фестивал на анимационния филм „Златен кукер“.