Пуснаха 67-годишния педофил на свобода

Англичанинът, който блудствал с деца няма да остане в ареста, реши съдът


Бургаският окръжен съд пуска на свобода 67-годишния англичанин Алън Доу, който бе арестуван преди два дни за блудство с деца. Според решението на магистратите, педофилът ще бъде освободен, след като изтече постановеният от прокуратурата арест за 72 часа. Това означава, че утре вечер Алън Доу ще си бъде у дома и напълно свободен.

67-годишният мъж бе закопчан от антимафиотите, след като е следен няколко месеца. В личния му компютър полицаи откриха снимки с детска порнография. Включително и видеоклипове с децата, с които той е блудствал. Британецът привличал момиченцата като им купувал шоколади, бонбони и други лакомства. Друг път им давал стотинки.
Окръжна прокуратура поиска постоянен арест за англичанина, който е разследван за блудство с малолетни. Според обвинението за периода от септември 2013 г. до края на април 2014 година в несебърското село Оризаре той е извършил непристойни действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на 3 ненавършили 14-годишна възраст момичета. Адвокатът му пледира той да бъде поставен под домашен арест, предвид възрастта, здравословните му проблеми и затрудненията за комуникация в Затвора.
Съдът обаче е преценил, че предвид възрастта на Доу, няма опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление.
Ако бъде признат за виновен, англичанинът може да отнесе лишаване от свобода от 5 до 20 години.
Определението на Окръжен съд – Бургас може да бъде протестирано и обжалвано, като въззивното дело в Апелативен съд – Бургас на 05.06.2014 г. от 14 ч.