Стара Загора отново с Голяма усмивка за 1 юни

Стара Загора Лайф

30-05-2014, 13:43

Снимка:

Организатори

Автор:

StarazagoraUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Награди за усмихнатите деца на Стара Загора

Награда за гигантска усмивка

Флашмоб, игри, забавления и изненади за децата на Стара Загора из целия град на 1 юни

Близо 1000 ученици от V, VI и VII клас от старозагорските училища ще изобразят с телата си голяма усмивка, израз на правото на всяко дете да има щастливо детство. „Усмихнатите деца на България“ е своеобразен детски призив към обществото да спазва принципите, заложени в

Конвенцията за правата на детето и да осигури равни възможности за развитие на всяко българско дете.

Флашмобът е организиран от Община Стара Загора и Mall Galleria по повод 1 Юни – Деня на детето, по инициатива на членовете на Съвета на децата към ДАЗД. Точно в 11.30 часа едновременно в столицата и 20 областни града деца от различни възрасти за втора поредна година ще изобразят с телата си голяма усмивка, израз на правото на всяко дете да има щастливо детство.

На 1 юни 2014 г. на улица „Хан Аспарух" № 30, пред централния вход на мола, децата ще изрисуват с телата си усмивка, в интервала от 11:00 до 12:00 часа.

В 11:30 часа започва безплатен урок по хип-хоп танци с The scary shadowzzz.

Безплатно за децата на Стара Загора ще работят три арт работилнички от 12:00 до 18:00 ч. – работилничка „Хлебна къща“, арт работилничка и фейспейнтинг ателие.

Общоградският детски празник, организиран от Община Стара Загора, ще предложи много веселие и приятни изненади на всички деца в парк Пети октомври на 1 юни от 10,30 ч.
В програмата участват формациите при Центъра за наука, култура и изкуство - Детски музикален и танцов театър „Маргаритки”, Детски фолклорен ансамбъл „Траянци”, школата по латиноамерикански танци, хорът на Основно училище „Кирил Христов” и др.

В градинката на парк „Пети Октомври“ ще има конкурс за рисунка на асфалт. 10 деца, посочени от журито на конкурса, ще получат за награда детски комплекти за рисуване – цветни моливи и пастели.