Съдът остави в ареста бургаски наркобарон

Пламен Ангелов бе заловен след мащабна акция край Капчето

Окръжен съд – Бургас не уважи жалбата на Пламен Ангелов за изменение на взетата спрямо него мярка за неотклонение задържане под стража и я потвърди.

Припомняме, че Пламен Ангелов бе заловен след поредната нарко сделка. На място с него бе задържан и 30 – годишният Мирослав Горанов. В близост до тях бяха открити метамфетамини и амфетамини. Във фургон, в двора на пункта в местността „Капчето“, бяха намерени и иззети: 18 таблетки амфетамин и множество прекурсори за производство на наркотични вещества. Открит е незаконно притежаван от Пламен Ангелов боен пистолет, калибър 6х35, боеприпаси за оръжието, газов пистолет без необходимата регистрация и 13 стека цигари, без акцизен бандерол. Пунктът е стопанисван от фирмата на Ангелов. Там са били разпределяни и изкупувани крадени вещи и са търгувани наркотици.

Ангелов и неговият защитник поискаха да бъде изменена мярката за неотклонение в по-лека. Адвокатът оспорва твърденията на държавното обвинение, че у подзащитния му са открити големи количества наркотични вещества и той да е лице с висока обществена опасност. Защитникът не приема изводите на първоинстанционния съд за наличие на обосновано предположение, Ангелов да е извършил престъплението, за което е привлечен да отговаря, и да съществува реална опасност да извърши престъпление или да се укрие. Адвокатът смята, че разследването е в напреднала фаза и подзащитният му не би могъл да попречи на следствените действия.

Ангелов помоли съда да измени мярката за неотклонение, тъй като не бил извършил престъплението, за което е обвиняем, и имал здравословни проблеми.

От Апелативна прокуратура обаче заявиха, че няма основания за изменение на мярката за неотклонение и помоли да бъде потвърдено определението на съда за задържане под стража на Ангелов.