Кръстовището на Лъвов мост ще бъде затворено за 45 дни

Ремонтът на отсечката ще започне на 4 юни и ще продължи до средата на юли

Лъвов мост ще бъде затворен за месец и половина, докато бъде завършен ремонтът, а след него кръстовището вече ще бъде на две нива.


Движението ще бъде спряно на 4 юни, като трафикът ще бъде преустановен за 45 дни, съобщи зам.-кметът по транспорт Любомил Гристов.


Маршрутът на някои трамваи ще бъде променен. Тези, които се движат по ул. „Козлодуй”,  ще обръщат в „Орландовци”, а друга част от маршрутите ще бъдат пренасочени по бул. „Христо Ботев”. Автомобилите пък ще се движат по „Сливница” и „Козлодуй”.


На сайта на Столична община ще има по-подробно обяснение за пътната обстановка в София. Гражданите могат да се информират също от Центъра за градска мобилност, както и на място на спирките от градския транспорт.

Продължава и ремонтът на бул. "Цариградско шосе". Току-що положената нова настилка на бул. "Цариградско шосе" при 4-ти километър в София се премахва от строителната фирма и ще бъде сменена с нова.


От 1 юни ремонт ще има и на надлеза към летището. Свободни за преминаване ще са платната, които се намират в южната част на моста т.е. от страната на ж.к. „Младост". Ремонтните дейности ще започнат по северната част на моста, от страната на ж.к. „Дружба".

Завършването на ремонта на моста на Четвърти километър закъснява с две седмици заради обилните дъждовете, обясни Христов.