Подписаха договора за ремонта на надлеза на Николаево

Инвестират над половин милион лева във възстановяване на съоръжението

Председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Стефан Чайков подписа договора с изпълнителя на ремонтно-възстановителните работи на надлеза на пътя с. Ветрен – Николаево - Конаре – надлез над път I-6.

Обектът е по Аварийната програма на АПИ и се финансира изцяло със средства от републиканския бюджет. Това съобщиха от пресцентъра на АПИ. Изпълнител е „ПСТ ХОЛДИНГ“ EАД.

От името на строителя договорът подписаха инж. Цветан Цонев, председател на Съвета на директорите на дружеството, и Камен Кичев, изпълнителен директор.

Стойността на ремонтно-възстановителните работи е 474 661,10 лв. без ДДС. Срокът на обществената поръчка е 180 календарни дни от стартирането на строителните работи.

С ремонта на надлеза ще се възстанови директната връзка между гр. Николаево и останалите населени места от общината - селата Нова махала, Елхово и Едрево, с подбалканския път I-6 София - Бургас. От края на 2011 г. участъкът от третокласния път край Николаево е затворен след инцидент с камион, превозващ извънгабаритен товар по път I-6. При него е нарушен средният отвор на съоръжението.