Откриха черепи на извънземни в Антарктида (видео)

Древните цивилизации крият много тайни и една от тях може да е тази за човешкия произход

Екип от амеркански учени, воден от изследователя Деймиъън Уотсън, направили крайно любопитно археологическо откритие в региона Ла Паил, Антарктида.

Изглежда в последните няколко хиляди години Леденият континент е бил дом на три необикновени черепа, силно издължени в горната си част.

Подобни черепи са намирани и преди в различни части на света - включително в Египет и Перу, и учените все още не разполагат с достатъчно информация за произхода им, за да определят колко точно е значимо откритието им.

Преди всичко, необикновените костни структури са белег за наличието на древна цивилизация в Антарктида и загатва как е изглеждал континентът, преди да замръзне в 98% от площта си. Всъщност, една от основните му планински вериги напомня по релеф и геопроизход южноамериканските Анди. Въпреки всичко образуването и на двете е станало много след обособяването на мегаконтинента Гондвана в познатите ни днес Антарктика, Африка и Южна Америка.

И все пак именно там са открити по няколко от тези странни черепа, които може би са били част от тялото на живо същество, много преди най-ранните познати човешки цивилизации.

Ето защо много хора (включително такива с дипломи) смятат, че някога те са представлявали главите на извънземни, живели или поне посетили Земята. Според други изследвания такава форма са имали главите на анунаките - древните шумерски и вавилонски божества.

Трета хипотеза среща предишните две в една по-мащабна идея за човешкия произход. А именно, че божествата на древните народи са всъщност техните извънземни създатели - теза, която неведнъж е застъпвана в научната литература, но и в съвременното кино.

Каквато и да е истината, вероятно ще минат векове и разкопки, докато стигне до нас - "по-нисшите" същества с много по-малко място за мозък в черепите си.