"Между три планини" за 11-ти път в Банско!

За единадесета поредна година Банско е домакин на Фестивала за автентичен фолклор „Между три планини” – съвместна инициатива на община Банско и Продуцентска къща „Едита Груп”. Фестивалното събитие е част от Националния културен календар и се провежда вчера и днес на Централния площад в града. Този фестивал е доказателство за съхранените национални традиции и приемствеността между поколенията, за силата на българския дух и богатството на българския фолклор.

В двата фестивални дни Банско е сцена на самодейността - певци и танцьори от цялата страна ще се надпяват и надиграват в красивия курортен град. На фестивала ще участват фолклорни състави, танцови ансамбли и индивидуални изпълнители от всички краища на България и Балканския регион. Традиция е на сцената на фестивала да се представят български обреди, обичаи и народни носии от различни етнографски области.

Всяка година фестивалното семейство се обогатява с нови самородни таланти. За първи път на тазгодишното издание ще се представят изпълнителите от с. Дъбница, с. Кърналово, с Самуилово, с. Кресна, с. Генерал Тодоров - община Петрич, с. Поленица, общ. Сандански и други.

Гости на XI Фестивал за автентичен фолклор „Между три планини” са артистите от Фолклорния танцов ансамбъл "София " с художествен ръководител Николай Несторов. Трупата е лауреат на отличия и награди от републикански и престижни световни фестивали. Специално за фестивала българските виртуози са подготвили оригинална програма.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"