Не само Ботев е виновен за Лазур! Къде са полицията и пожарната?

„Не може всички санкции и наказания да бъдат само с адрес ФК „Ботев”, каза президентът на отбора

„Най-вероятно ще обжалваме”, заяви Иван Джиджев – президент на ФК ”Ботев Пловдив” във връзка със санкцията на БФС за три мача без публика след ексцесиите по време на финала за Купата на България в Бургас.

Припомняме, че пловдивският тим получи и наказание от 14 000 лева глоба.

„На пръв прочит считаме, че в решението има моменти, които са спорни и които вероятно ще оспорим и пред Футболния съюз и дисциплинарната комисия.”, допълни Джиджев.

Той сподели, че проблемите в този мач са дискутирани многократно. Направени са задълбочени анализи, както и коментари с феновете на Ботев. „Очевидно е, че има не добре свършена работа от органите на полицията, пожарната, както и от охранителната фирма, която бе ангажирана.”, каза Джиджев.

Президентът на Ботев е категоричен, че отборът ще понесе своята отговорност, но той лично счита, че станалото на 15 май не е само по вина на привържениците на канарчетата. „Не може всички санкции и наказания да бъдат само с адрес ФК „Ботев”, каза той.

„Другата седмица предстои голямо съвещание в София с всички ангажирани в проекта за стадион Ботев. Засега няма опасения за закъснение. Надявам се да изпълним сроковете, въпреки, че ще е много трудно.” , каза Джиджев, оповавайки се на това, че съоръжението е доста голямо, а времето е малко. „За сега графиците са спазени”, допълни той.