Ето как се става свещеник

Животът

02-06-2014, 13:31

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Православна академия отваря врати в Пловдив

Стартира студентската кампания в новата Православна духовна академия в Пловдив

Днес започва кандидат-студентската кампания за прием на студенти за учебната 2014/2015 учебна година в новооткритата Православна духовна академия „Св. св. Кирил и Методий“ , Пловдив. Висшето богословско училище е под ръковоството на Св. Синод на Българската православна църква. Тя е продължител на традицията на Духовната академия от 1950-1991 г.

Академията подготвя свещенослужители, църковнослужители, учители за българските духовни училища и др. Завършилите могат да се реализират като свещенослужители и църковнослужители във ведомствата на Св.Синод на БПЦ-БП, в областта на християнската просвета, духовната култура и църковната администрация,  съобщиха от училището.

Курсът на обучение е четиригодишен (осем семестъра), като успешно завършилите студенти получават диплома за висше богословско образование. Формите на обучение са две – редовна и задочна.

Завършилите духовни семинарии и паралелен курс при Софийската духовна семинария кандидат-студенти постъпват в Духовната академия без приемен изпит при общ успех от дипломата Добър 4.00

Всички останали кандидат-студенти се явяват на кандидатстудентски изпит (събеседване) по предварително обявени за целта теми. Класирането на кандидатите става по бал, който се формира от общия успех от дипломата за средно образование, оценките по БЕЛ  и История, и оценката от кандидатстудентския изпит.

Жени могат да кандидатстват само за задочна форма на обучение. При Духовната академия има пансион, който студентите при желание могат да използват.

Документи ще се приемат всеки работен ден от 8,30 ч. – 17,00 в канцеларията на Академията на адрес: гр. Пловдив, бул. „Шести септември“ № 181 до 30 юни 2014 г.

или на e-mail: info@duhovna-akademia.org

За справки и допълнителна информация: тел./факс: 032/ 664 354

Приемният изпит ще се проведе на 10 юли 2014 г. в сградата на Академията – гр. Пловдив, бул. „Шести септември“ №181, начало – 10 часа.

Повече информация можете да намерите на http://duhovna-akademia.org.