24 малки Царици на цветята се представиха в Казанлък

Деца от Толиати подредиха изложба в ЛХМ „Чудомир“

24 малки госпожици – възпитанички на детските градини в община Казанлък, проявиха смелост, остроумие, чудесно сценично поведение и несъмнено – много талант и лъчезарност, в конкурса „Мини Царица Роза“. Той се проведе на 1 юни – Деня на детето и се превърна в  истински празник за малки и големи.

24-те претендентки за царската корона се представиха в три тура – в прекрасни розови рокли, осигурени от Община Казанлък, те рецитираха стихчета, в народни носии, а в последния тур бяха ослепителни в своите бални тоалети.
Всички момичета поучиха корона на Мини Царица Роза, лента, цветя и подаръци от Община Казанлък, които лично им бяха връчени от Царица Роза ’2014 Гергана Петрова и нейните подгласнички Ренета Колева и Бетина Миткова.
Малките казанлъшки царици ще участват в Празничното карнавално шествие на 8 юни, което започва от 12.00 часа на пл. „Севтополис“. Те ще съпровождат Царица Роза и нейните подгласнички.

На 1 юни от 17.00 часа в ЛХМ „Чудомир“ бе открита изложба с рисунки на деца от 6 школи по изобразително изкуство в побратимения на Казанлък руски град Толиати. 130 детски творби, участвали в конкурса за весели детски рисунки "Малките нашенци", бяха разположени в
залите на музея. Техните автори ще бъдат наградени на 7 юни чрез официалните гости от Толиати на Празника на розата в Казанлък.