Светло бъдеще за район "Източен"! Чакат го само хубави дни

Борба с незаконното строителство до дупка, обеща кметът Петър Петров

След десетина дни ще видите в какво добро състояние ще бъде улица "Крайна". Така кметът на район "Източен" Петър Петров коментира какво се случва след голямата акция по събаряне на незаконни постройки в "Столипиново", провела се в края на месец април.

Само едно семейство, обитаващо сграда от съборените постройки е успяло да докаже, че реално е живеело там. За тях е осигурено общинско жилеще, посочи Петров и добави, че след акцията още много жители на ромския квартал са пожелали пред блоковете им да бъде разчистено и облагородено.

Районната администрация получава все повече жалби за премахване на незаконни гаражи. Кметът бе категоричен, че борбата му с незаконното строителство ще бъде безкомпромисна и ще продължи и през следващата година.

В момента в района екипи на "Градини и паркове" озеленяват ударно, през есента ще бъдат засадени още дървета. Отделно в района се асфалтира непрекъснато. Детските площадки и фитнесите са в отлично състояние, похвали се Петров и не без гордост предрече, че "Източен" го чакат само хубави дни.

По думите му стана ясно, че спортната база в района също е на добро ниво. Планирано е в най-близко бъдеще да започне изграждане на площадка за децата от училище "Петко Славейков".